Øvelse IIII - Medtak

Medtak

VANSKELIGHET

SPILLERE

Medtak

Et godt medtak gir deg mange ferdigheter

Å være god på medtak er en viktig ferdighet for enhver fotballspiller, fra keeper i mål – til spissen på topp. Et godt medtak vil gi deg bedre tid når du skal ta det neste valget på banen, enten det er pasning, dribbling eller avslutning. Se bare på Jo Inge Bergets første scoring mot Kroatia; Med medtaket sitt legger han an til skudd, tar en skuddfinte, og setter kula i venstre hjørne. En scoring som startet med et godt medtak.

Medtak er en teknisk vanskelig øvelse som krever mye terping og mange timer på løkka. Det er en krevende øvelse sammensatt av mange forskjellige ferdigheter. I det en pasning blir slått mot deg er det viktig å lese ballbanen slik at du posisjonerer deg riktig i forhold til ballen. Se bare på Alexander Tettey og Stefan Johansen som nesten alltid er på rett sted til rett tid. Videre er det viktig å orientere seg slik at du velger riktig retning på medtaket.
Følg med på Lene Mykjåland når hun spiller. Blikket hennes går i alle retninger før hun mottar ballen. Riktig valg av retning er avhengig av hvor dine med- og motspillere er.  Se etter rom! Å være i balanse og angripe ballen i det du mottar den, er viktig. Du er sjefen over kula!

Å øve på medtak vil ikke bare gjøre deg bedre på medtak – det vil gjøre deg til en bedre fotballspiller! Ferdigheter som posisjonering, orientering, balanse, mottak, med flere, er ferdigheter som er nyttige i alle spillets faser. For ikke å glemme at medtak blir en morsom øvelse når du får det til.

Gjennomføring

Medtak

 

  • En 30 – meters pasning slås i lufta mot et 5 x 5 området.
  • Pasningen og treffområdet ligger i rett linje ovenfor hverandre.
  • Spiller i firkanten skal ta et kontrollert medtak der ballen forblir i området.
  • Med kontrollert medtak menes at ballen etter ett, to eller tre touch ikke ruller ut av mottaksområdet.