Øvelse IIIII - Volley

Volley

VANSKELIGHET

SPILLERE

Volley

En perfekt volley gir herlig nettsus

Følelsen av at ballen forlater vrista og sitter limt i krysset. Det er lite som er mer tilfredsstillende enn å treffe på en perfekt volley. Først og fremst er det viktig å ha fokus på ballen i lufta, for å beregne ballbanen. Bare se på James Rodriguez’ volleymål mot Uruguay i VM i fjor. Fokuset hans før han får ballen og gjennom hele utførelsen er veldig tydelig. Et godt eksempel på en perfekt volley.

Volley er en veldig teknisk øvelse hvor posisjonering har mye å si for utførelsen av skuddet. Å være i balanse vil gjøre det lettere å få riktig timing i skuddøyeblikket. Samtidig er det viktig å ha standfoten riktig plassert. Det vil si at tær skal peke mot mål og ankelen er låst.

I selve skuddøyeblikket er det viktig å skyte “gjennom” ballen og treffpunktet burde være ca. midt på. Ada Hegerberg og Emilie Haavi er eksempler på spillere som mestrer dette med glans.

De som ikke mestrer volley er gjerne i ubalanse i skuddøyeblikket. Som regel lener de seg for langt bakover og kula flyr høyt over mål. Derfor kreves det mye terping og repetisjon for å bli god i denne øvelsen. Om du mestrer volley vil du utvikle deg som fotballspiller, for ikke å glemme at du vil kunne avgjøre fotballkamper på den mest spektakulære måten.

Gjennomføring

Volley

Hensikt:

Spiller skal få nettsus på volley fra minst 11 meter etter serve fra seg selv eller medspiller.

 

Fokus på utøver:

  • Blikket

– Finne ballbanen

 

  • Posisjonering

– Timing

– Balanse

– Standfot mot skuddtrening

– Treffpunkt

– Når går den garantert over?